Vragen? WhatsApp ons!

Aankoopbudget vastgoed berekenen? Wij bieden jou mogelijkheden!

Aankoopbudget vastgoed berekenen?

 

Gepubliceerd op 3 november 2022 door beleggingspanden-financiering.nl.

Ik heb geen idee hoeveel ik zou kunnen besteden aan beleggingspanden. Mijn naam is Valerie en vandaag ga ik langs bij beleggingspanden-financiering.nl. 

Als we nou eens gaan kijken naar mijn cijfers. Ten eerste heb ik een inkomen van 100.000 euro. Ik heb ook een privéhuis ter waarde van 300.000 euro. Dat is nu de marktwaarde. Ten slotte heb ik daar een hypotheek op van 200.000 euro. Nu heb ik al een aantal beleggingspanden met een waarde van 500.000 euro en een hypotheek van 200.000 euro. Hoe bereken ik nu mijn aankoopbudget in vastgoed?

Stap 1: aankoopbudget vastgoed berekenen in overwaarde privéwoning

Ja, eigenlijk wil je jouw aankoopbudget in vastgoed berekenen. In eerste instantie gaan we dan kijken naar wat kan je nog aan overwaarde halen uit je eigen woning. Dat heb je best wel veel. Dat gaat op basis van leencapaciteit. Esther en ik doen dat niet, maar wij hebben vier collega’s die dat wel doen. Wat zij over het algemeen uitleggen is dat je in de regel 4,5 keer je bruto inkomen kunt lenen. Simpel gezegd kom je uit op ongeveer 4,5 ton wat jij dan kan lenen. De bank die nu jouw lening verstrekt heeft die zal waarschijnlijk zeggen dat je het geld dat je van hen geleend hebt weer moet inleveren als je een nieuwe lening aangaat. Dat doe je dan ook netjes en dan houd jij ongeveer 250.000 euro over.

Stap 2: aankoopbudget vastgoed berekenen in overwaarde beleggingspanden

Bij stap 2 in het aankoopbudget berekenen gaan we kijken naar de beleggingspanden. Daar heb jij ook een forse waarde. 500.000 euro is natuurlijk niet niks. Je hebt daar een hypotheek op van 200.000 euro, dus dat betekent dat die hypotheek ook verhoogd kan worden. Vaak lossen we dan de oude hypotheek eerst af. Dan doen we er een nieuwe hypotheek op. In jouw geval is dat ongeveer 225.000 euro. Dus in totaal houd jij dan 475.000 euro over op je bankrekening. Zo gaat dit echt. De notaris zegt dan: “Valerie, hartstikke leuk, we zijn gepasseerd. Je hebt nieuwe hypotheken. Zeg, maar op welke banrekening moet het?” Nou en dan noem je natuurlijk die van jezelf. Dan wordt daar gewoon zo’n groot bedrag op gestort.

Stap 3: totaal aankoopbudget vastgoed berekenen

Dan ga je verder naar stap 3. Bij stap 3 ga je kijken naar wat je met dat geldkapitaal aan hypotheek erbij kan krijgen bij het aankoopbudget berekenen. Heel simpel gezegd is er de vuistregel: 1/3 aan eigen inbreng en het restant kan je bij lenen. Ik heb dat even teruggerekend en jij zit dan op een budget van circa 1.300.000 euro op de casus die jij gecreëerd hebt. Dat is natuurlijk een best hoog bedrag! Heel veel mensen schrikken daarvan, maar wij zien dat vaker, hè Esther? Men denkt dan dat ze het bij hun huisbank niet voor elkaar krijgen om überhaupt één pand te kopen, en bij ons ga je de deur uit met misschien wel 6! Dat is wel zo leuk! Dat is onze meerwaarde ook. Wij zijn dus niet een doorgeefluik van geld. Dat doen wij niet, maar wij proberen juist mee te denken. We zijn goed in het creëren van mogelijkheden. Dat is waar de meeste mensen ons voor benaderen. Dus hoe vreemd je casus ook is, hoe goed of hoe slecht, dat maakt eigenlijk niet uit. Bij ons krijgt iedereen dezelfde koffie. Wij gaan op volle kracht kijken wat we voor jou kunnen betekenen. Wil je zelf nou zoiets uitrekenen? Dan kan je dat doen op onze website. Het is in wezen een vrij simpele rekensom. Wij hebben een budgettool online staan. Die tool vul je eerst netjes in. Dan volgt hieruit wat je kan lenen. Dan moet ik wel eerlijk zeggen dat als je deze casus gaat invullen op die tool, dan hebben we die tool iets lager gezet, zodat we de verwachting van onze websitebezoekers niet te hoog inzetten. Wij vinden het natuurlijk leuk als er eerst bijvoorbeeld 400.000 euro uitrolt als budget en er dan 500.000 euro mogelijk is. Dus als jij vanavond gaat uitrekenen zul je zien dat hij niet helemaal uitkomt, maar dan weet je dat alvast.

Nu heb ik nu natuurlijk al een aantal panden, maar stel dat je een starter bent. Je hebt nog helemaal niets. Hoe kan ik dan mijn aankoopbudget berekenen? Kan ik überhaupt starten?

Dat kan zeker. Onze collega’s pakken ook de consumentenfinancieringen op. Die hebben tal van mogelijkheden. Ik zou dan ook zeggen: kom gewoon bij ons op kantoor langs. Dan kunnen mijn collega’s je helpen met het uittekenen van hoe dat in zijn werk gaat. Hoe bijvoorbeeld het proces verloopt en wat dan de mogelijkheden zijn. Je kunt namelijk als startende belegger zeker ook uitbreiden met vastgoed. Je moet ooit een keer kunnen starten natuurlijk. Je moet de drempel over. Iedere grote belegger is ooit een starter geweest. Alleen – en dat heeft een beetje te maken met de wet – de starter wordt anders behandeld. Dan wordt er bijvoorbeeld wél gekeken naar je inkomen. Vandaar dat onze collega’s dat doen. Heb je dan bijvoorbeeld al 3 à 4 panden gespaard, dan kom je weer bij ons terecht en dan gaan helemaal de luiken open. Dan gaan we namelijk weer op onze normale manier financieren. Dus kijkend naar het object. Wat is het voor een pand? Ook kijkend naar de huur. Wat komt er aan huur binnen? En dan is het eigenlijk vrij vlot geregeld.

Voor mij is het eigenlijk allemaal heel erg duidelijk! Heb jij zelf nog vragen, kan je altijd via de website contact opnemen of langskomen op kantoor!

 

Vrijblijvend overleg met een professional?

 

Laat hier je gegevens achter en dan bellen wij jou terug! Óf bel direct met +31 (0) 33 200 30 30.

 

The form contains errors