Vragen? WhatsApp ons!

Beleggen in vastgoed keert terug: ontwikkelingen in de woningmarkt

Lees hier waarom deze ontwikkelingen beleggen weer interessant maken

Positieve ontwikkelingen voor beleggen in vastgoed

In de afgelopen periode is er een positieve groei te zien in de woningmarkt. Het tweede kwartaal van 2023 bracht een stijging in het aantal verkochte woningen van 20% met zich mee ten opzichte van het begin van het jaar. Dit heeft geleid tot stijgende huizenprijzen, waarbij de gemiddelde prijs nu 410.000 euro bedraagt, een stijging van 2,8% sinds de start van 2023. Het optimisme in de markt is duidelijk veranderd ten opzichte van vorig jaar, en potentiële kopers hebben nu meer vertrouwen om actief op zoek te gaan naar een woning.

Starters hebben nu minder last van de hogere hypotheekrente, aangezien ze gewend zijn geraakt aan de stijging. De stijging in lonen hebben nu ook als gevolg dat woningen betaalbaarder zijn voor hen. Deze positieve trend is merkbaar in alle prijsklassen, inclusief duurdere vrijstaande woningen die ook in prijs zijn gestegen.

De woningmarkt toont hernieuwd dynamisme doordat woningen die te koop staan sneller worden verkocht, met een verkooptijd van gemiddeld 35 dagen, een week sneller dan aan het begin van het jaar. Verkopers zijn zich bewust van de afkoeling van de markt en zijn minder bezorgd over lagere opbrengsten. Bovendien zijn ze minder gevoelig voor prijsdalingen bij doorstroming naar duurdere woningen, gezien deze in het afgelopen jaar nog harder in prijs zijn gedaald.

Hoewel er nog steeds uitdagingen zijn, zoals het gebrek aan nieuw aanbod en vertragingen bij nieuwbouwprojecten, blijft het optimisme overheersen bij makelaars. Het aantal bezichtigingen neemt toe en er zijn meer overbiedingen op woningen. De woningmarkt is nog niet volledig hersteld, maar er zijn positieve ontwikkelingen met een toename van verkopen, stijgende prijzen en een verkorte verkooptijd. Het optimisme in de woningmarkt biedt kansen voor beleggers die willen profiteren van de hernieuwde activiteit en groeiende vraag.

Heeft u hernieuwde interesse in beleggen in vastgoed? Neem hier contact op met onze specialisten: https://beleggingspanden-financiering.nl/contact/

Benieuwd hoe wij te werk gaan? Op deze pagina vindt u een gedetailleerde beschrijving van onze werkwijze: https://beleggingspanden-financiering.nl/werkwijze/

Interesse in beleggen in vastgoed?

Neem contact met ons op via 033 2003030 of ons contactformulier: