Vragen? WhatsApp ons!

Snel vastgoed financieren

Zo werkt dat!

 

Gepubliceerd op 2 december 2022 door beleggingspanden-financiering.nl.

Melvin en Tim, dank jullie wel dat ik met jullie aan tafel mag zitten vandaag. Ik heb een vraag en ik hoop dat je me daarbij kan helpen. Melvin, mijn vrienden heeft huis en die wilt ze heel graag kopen. Dat huis gaat ze verbouwen met haar vriend samen. Echter in deze oververhitte markt is het natuurlijk best wel lastig om een financiering rond te krijgen. Hoe krijg je nou een voorsprong op snel vastgoed financieren?

Ja, dat is inderdaad een hele moeilijke markt. We hebben daar wel mogelijkheden voor. In dit soort gevallen werken we namelijk vaak met private geldverstrekkers. Dat zijn bijvoorbeeld vermogende privépersonen of kleine fondsen vanuit de familiegelden. Dit soort geldverstrekkers kunnen snel vastgoed financieren om een vastgoedinvesteerder te helpen snel te schakelen in deze verhitte woningmarkt, zodat de aankoop snel kan plaatsvinden.

Vrijblijvend overleggen met een professional? Bel dan met +31 (0) 33 200 30 30 of laat hier uw gegevens achter en dan bellen wij u terug!

Hoe snel kunnen jullie vastgoed financieren?

Meestal kunnen we binnen één week al snel vastgoed financieren. Als wij een aanvraag binnen krijgen, dan gaan we gelijk met de aanvrager aan de slag om de situatie in kaart te brengen. Bijvoorbeeld ‘wat wil iemand’ en ‘wat is de ervaring van iemand?’. Daarna gaan we kijken naar de soorten partijen dat bij deze soort financiering past. Vaak hebben wij binnen een week dan een aanbod zodat iemand bij de notaris terecht kan om te passeren en de overdracht kan plaatsvinden.

Zitten er kosten verbonden aan snel vastgoed financieren?

Ja, zo’n partij verstrekt geld, dus voor snel vastgoed financieren moet je altijd denken aan een bepaald rentetarief. Soms is dat tarief op jaarbasis en soms op maandbasis als de financiering niet heel lang duurt. Bijvoorbeeld als iemand een woning wil kopen, verbouwen en doorverkopen. Dan zegt diegene: “nou ik heb maar een looptijd nodig van 6 maanden.” Dan spreken we een rente per maand af.

Verder heb je natuurlijk de gebruikelijke kosten zoals de notariskosten, onze kosten, en soms ook taxatiekosten. Echter in veel gevallen is een taxatierapport niet eens nodig.

Tim, jij bent bedrijfsjurist voor beleggingspanden-financiering.nl. Hoe kan jij klanten ondersteunen in snel vastgoed financieren?

In het algemeen ondersteuning ik onze collega's en daarmee ook de klanten met eigenlijk alle dossiers over snel vastgoed financieren. Ik doe altijd even snel een toets voordat een dossier naar een financier gaat of naar een private investeerder om te kijken of alles klopt. In sommige dossiers zitten namelijk ook wat bestemmingsplantechnische stukken die ook getoetst moeten worden. Zo controleer ik bijvoorbeeld of de juiste vergunningen aanwezig zijn en of de aanvraag past binnen de kaders die de financierder hiervoor stelt.

In de vorige video hadden we het over een oude kerk die we gingen verkopen en daarna verbouwen naar woningen. Stel we willen deze vastgoed snel financieren, komen we dan ook bij jou uit?

Ja, uiteindelijk wel. Je komt dan uit bij mij en bij de adviseur zelf. Dan zal ik ernaast zitten om te controleren of het plan passend is binnen het bestemmingsplan. Ook controleer ik of de juiste vergunningen aanwezig zijn. Met name die in de bouw. We kijken eigenlijk heel breed. We proberen alle aspecten in beeld te krijgen. Bijvoorbeeld ‘Is de juiste bestemming er?’ of ‘Kan de juiste bestemming er komen middels een vergunning?’.  Daarnaast kijken we naar de bouwregels en de specifieke gebruiksregels. Zo controleer ik of wat de aanvrager wil wel realiseerbaar is op basis van de wet- en regelgeving die daarvoor bestaat. Bijvoorbeeld of je wel 5 meter mag uitbouwen, als dat het plan is. Op deze manier kunnen wij snel vastgoed financieren.

Kan ik met mijn vragen ook direct bij jou terecht?

Ja, natuurlijk. Dat kan via één van onze adviseurs, maar er kan ook rechtstreeks met ons kantoor contact worden opgenomen. Dus bij complexere zaken en vragen: stuur mij even een e-mail om de zaak in kaart te brengen. Dat komt eigenlijk automatisch bij mij terecht. Dan kunnen we die samen doorgronden.

Dank je wel, Tim. Dank je wel, Melvin. Heb je ook een vraag voor deze heren? Dan kan je altijd contact opnemen via de website.

 

Vrijblijvend overleg met een professional?

 

Laat hier uw gegevens achter en dan bellen wij u terug! Óf bel direct met +31 (0) 33 200 30 30.

 

The form contains errors