Vragen? WhatsApp ons!

Tips voor startende beleggers in vastgoed

Ontdek hoe je het beste van start kan gaan met beleggen in vastgoed.

Je hebt interesse in beleggen in vastgoed, leuk! Beleggen in vastgoed is een fantastische manier om een mooi rendement te verdienen, zeker in tijden van stijgende inflatie. Als je wilt gaan starten, is het slim om goed over dingen na te denken, zodat je in de toekomst niet tegen problemen aanloopt. In dit artikel worden een paar handige tips gedeeld zodat je voorbereid en geïnformeerd kan gaan beleggen.

 

Onderzoek het vastgoedobject nauwkeurig.

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om de risico's van vastgoed beleggen te beperken, is je onderzoek doen voordat je een investering doet. Dit betekent dat je de locatie, de woningmarkt en de huurprijzen moet kennen. Je moet ook weten wat voor soort huurders je in je woning wilt hebben en wat voor onderhoud de woning nodig heeft. Door je onderzoek te doen, kun je een goede investering vinden die waarschijnlijk in waarde zal toenemen in de toekomst.

Hier zijn enkele dingen die je kunt onderzoeken:

 1. De locatie van de woning: Zorg ervoor dat de woning zich in een goede buurt bevindt met een sterke vraag naar huurwoningen.
 2. De woningmarkt: Zorg ervoor dat de woningmarkt in de buurt stabiel is en dat er een te verwachten stijging is, bijvoorbeeld een groei gemeente.
 3. De huurprijzen: Zorg ervoor dat de huurprijs voor de woning marktconform is en dat je voldoende inkomsten zal genereren, denk ook aan de puntentelling, zorg dat de woning voldoet aan de punten van de nieuwe vrije sector.
 4. Het soort huurders: Zorg ervoor dat je huurders betrouwbaar zijn en hun huur op tijd betalen (gebruik dus tools om dit te toetsen).
 5. Het onderhoud van de woning: Zorg ervoor dat de woning in goede staat is en dat er geen grote reparaties nodig zijn in de aankomende jaren, laat als base line de woning technisch keuren.

Investeer in goed onderhouden vastgoed.

Een goed onderhouden woning is minder vatbaar voor problemen en is dus waardevoller. Zorg ervoor dat de woning in goede staat is en dat er geen grote reparaties nodig zijn. Als je een woning koopt die niet in goede staat is, moet je rekening houden met de kosten van het onderhoud en renovatie.

Hier zijn enkele dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je woning in goede staat blijft:

 1. Laat de woning regelmatig inspecteren door een inspecteur.
 2. Voer kleine reparaties zo snel mogelijk uit.
 3. Plan grote reparaties in voordat ze nodig zijn.
 4. Zorg ervoor dat de woning is verzekerd tegen onverwachte gebeurtenissen, zoals brand of waterschade.

Verhuur je vastgoed aan betrouwbare huurders.

Maak duidelijke afspraken met je huurders en zorg ervoor dat ze de huur op tijd betalen. Dit helpt je om je inkomsten te beschermen en om problemen met huurders te voorkomen. Vraag altijd een huurderscheck en een borg voordat je een huurder toelaat, dit kun je laten doen door een beheer kantoor.

Hier zijn enkele tips voor het vinden van betrouwbare huurders:

 1. Controleer de huurdersreferenties.
 2. Laat de beheerder een huurderscheck doen.
 3. Vraag een flinke borg.
 4. Maak duidelijke afspraken met de huurders over de huurprijs, de betalingstermijn en de huisregels, houdt wel rekening met de puntentelling.
 5. Zorg ervoor dat de woning verzekerd is tegen onverwachte gebeurtenissen, zoals brand of waterschade.

Diversifieer je portefeuille.

Investeer niet al je geld in één vastgoedobject. Investeer in verschillende soorten vastgoed, in verschillende locaties en in verschillende segmenten. Dit helpt je om het risico van je investering te spreiden.

Hier zijn enkele tips voor het diversifiëren van je portefeuille:

 1. Investeer in verschillende soorten vastgoed, zoals woningen, appartementen, kantoren en winkels.
 2. Investeer in verschillende locaties, zowel in de stad als op het platteland.
 3. Investeer in verschillende segmenten van de vastgoedmarkt, zoals woningen, recreatie en commercieel vastgoed.

Conclusie

Door deze tips te volgen, kun je de risico's van beleggen in vastgoed minimaliseren en je kans op succes vergroten. Beleggen in vastgoed is een goede manier om je geld te laten groeien, maar het is belangrijk om je onderzoek te doen en je risico's te beperken. Uiteraard dien je wel altijd een bedrag aan eigen middelen te hebben. Omdat de kosten koper aanzienlijk zijn toegenomen moet je wel rekening houden met een eigen inbreng van 30-40%. De rest kan gefinancierd worden.

Wil je meer weten over beleggen in vastgoed of wil je je portefeuille eens laten screenen op de mogelijkheden voor uitbreiding? 

Bel vrijblijvend 033 2003030 of ga naar beleggingspanden-financiering.nl/beleggen voor meer informatie, of bekijk onze werkwijze op beleggingspanden-financiering.nl/werkwijze

Interesse in beleggen in vastgoed?

Neem contact met ons op: