Vragen? WhatsApp ons!

Vastgoed Financieren waar de Bank Stopt!

Vastgoed Financieren waar de Bank Stopt!

 

Gepubliceerd op 10 oktober 2022 door beleggingspanden-financiering.nl.

Bij beleggingspanden-financiering.nl kun jij wél vastgoed financiering rond krijgen als het bij de bank niet is gelukt. Vandaag spreken we met Chris en Esther, die ons alles gaan vertellen over hoe dat mogelijk is.

Vrijblijvend overleggen met een professional? Bel dan met +31 (0) 33 200 30 30 of laat hier uw gegevens achter en dan bellen wij u terug!

Waarom kan ik bij jullie wél vastgoed financieren als dat bij de bank niet is gelukt?

Ja, dat kan gebeuren natuurlijk. Bijvoorbeeld met een verhuurpand. Je kan dan soms geen hypotheek krijgen van de bank. Of slechts een heel laag bedrag. Dat komt omdat de normale banken in Nederland zich aan allerlei regels moeten houden. Wij doen vastgoed financieren op een volledig andere manier. Wij noemen het de ‘boerenverstand’-methode. Dus gewoon met gezond verstand nadenken. We gaan dan namelijk kijken naar de waarde van zo’n pand en de huuropbrengst. Daarnaast hebben we nog een aantal stukken nodig, maar lang niet zo’n lange lijst als bij een normale hypotheek.

Welke stukken moet ik bij jullie inleveren bij het vastgoed financieren?

Heel eerlijk. Wij hebben natuurlijk ook een aantal stukken nodig bij het vastgoed financieren. Bijvoorbeeld een kopie van je legitimatie en je IB aangiften. Dat zijn ook wel stukken die wij natuurlijk nodig hebben. Als je een woning aankoopt, dan hebben we ook een koopovereenkomst nodig. Word dat verhuurd? Dan hebben we ook een huurcontract nodig. Dus er zijn ook echt wel wat zaken die wij nodig hebben, maar veel minder dan de grootbanken opvragen.

Zijn jullie duurder dan mijn eigen bank?

Eigenlijk niet. We zijn sowieso veel sneller dan een grote bank en tevens niet duurder. Een bank rekent namelijk vaak een afsluitprovisie bij het vastgoed financieren. Daarentegen hebben wij bij alle partijen waar wij mee werken – dat zijn er ongeveer vijfendertig - grote contracten afgesloten. In deze contracten hebben ze meestal de afsluitprovisie doorgestreept. Dus stel dat jij de klant bent, krijg je van ons een nota, maar dat werkte helemaal op basis van no cure, no pay. Dus dat betekent dat er pas een nota komt wanneer wij met elkaar succes bereiken.

Jullie zijn dus ook sneller dan een bank. Hoe snel is dat?

Dat is tussen de vier en de zes weken voor de normale verhuurhypotheek. Dat is voornamelijk afhankelijk van het taxatierapport. Dit duurt namelijk soms wel even en daar hebben wij ook weinig invloed. Esther gaat daar natuurlijk wel achteraan bellen. Zodoende zorgt ze ervoor dat het taxatierapport er komt. Een taxateur heeft namelijk ook een eigen agenda en daarin moet ook even gepland worden. Als wij over het taxatierapport beschikken, dan kunnen we heel vlot door met vastgoed financieren. Dan heb je echt binnen vier weken een definitief akkoord! Fijn!

Dat is zeker fijn. Over banken horen we wel eens horrorverhalen: dat iemand soms al tien maanden bezig is met de bank. Dat zij dan om twee voor twaalf zeggen “We doen het toch maar niet”. Dan komen ze bij ons en dan moeten wij het vastgoed financieren heel snel gaan regelen. In de meeste gevallen lukt dat overigens.

Stel ik laat jullie mijn vastgoed financieren, wat zou ik dan maximaal kunnen lenen?

Dat hangt af van je hele eigen situatie. Je moet dan gaan kijken naar het stukje werkkapitaal dat je hebt. Dat is bijvoorbeeld spaargeld, maar dat kan ook overwaarde zijn uit je privéwoning of overwaarde bij beleggingspanden. Al dat vermogen met elkaar geeft de brug om te kijken wat je kunt lenen. Ik moet zeggen dat de meeste mensen die wij hier spreken nog wel eens van wat er eigenlijk wel niet mogelijk is. Want er is veel meer mogelijk in vastgoed financieren dan wat de gemiddelde Nederlander denkt. Die stap om te beleggen in vastgoed lijkt namelijk een hele grote, en dat is het natuurlijk ook. Dat is het ook, maar stel dat je €30- à €40.000 euro hebt, dan kan je eigenlijk al een start maken.

Als ik kom voor een adviesgesprek over vastgoed financieren, hoe gaat dat in zijn werk?

Wij doen vaak de gesprekken in tweetallen. Je kunt dan tijdens het gesprek even sparren met elkaar. Stel dat één van de collega’s bijvoorbeeld vrij is of ziek, dan kan de andere collega het altijd opvangen. Dan is wel zo fijn dat hij ook alle ins en outs weet over zo’n dossier, zodat we vlot kunnen schakelen. Op die manier ben je nooit een nummer. Iets wat wij heel veel als klacht horen van klanten van grote banken in Nederland. In een bepaalde periode worden mensen geholpen door de één en vervolgens overgezet naar de volgende. Op een gegeven moment zijn er zoveel accountmanagers geweest dat ze niet eens meer de naam weten, en al helemaal niet weten wat jij als klant allemaal hebt.

Dat willen wij voorkomen. Daarom werken we altijd in tweetallen. Juist om dat een beetje op te vangen. Bij ons ben je geen nummer. Wij onderhouden zeer korte lijntjes met de klant. Vooral als er bijvoorbeeld een aankoop verricht moet worden. Je moet even snel kunnen overleggen. Ja, dan is het toch heel praktisch om toch even een appje te sturen?

Óf even een belletje. Nu sta ik ook wel eens langs het voetbalveldje met mijn kind, maar dan is het zo dat ik even een appje stuur of wat later reageer. Er is dan in ieder geval wel een contactmoment. Je probeert namelijk toch samen met je klant hetzelfde doel te behalen. Dat is iets wat je met appen, bellen, of e-mailen samen kunt bereiken.

Super fijn dat er mogelijkheden zijn voor vastgoed financieren!

Super fijn dat er mogelijkheden zijn voor vastgoed financieren als je bij de bank vastloopt. Heb jij nog meer vragen of informatie nodig? Neem dan even contact op met één van de medewerkers. Dat kan via de website, telefonisch of door even een mailtje te sturen. Dank jullie wel en tot de volgende keer.

 

Vrijblijvend overleg met een professional?

 

Laat hier uw gegevens achter en dan bellen wij u terug! Óf bel direct met +31 (0) 33 200 30 30.

 

The form contains errors